Hola Tenerife
Lieve allemaal!
Welkom op ons nieuwe reisblog! Dit jaar gaan we roadtrippen op het Canarische eiland Tenerife.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt ongeveer 400 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara en is met ruim 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van de Canarische Eilanden en zelfs van heel Spanje is.Tenerife wordt met vier lettergrepen uitgesproken, maar Nederlandstaligen laten meestal de laatste lettergreep weg.
De hoofdstad van Tenerife is het aan de oostkust gelegen Santa Cruz de Tenerife: een grote stad met een belangrijke haven voor vracht- en cruiseschepen en tevens doorvoerhaven voor o.a. de andere Canarische Eilanden. Het is tevens een van de hoofdsteden van de Canarische archipel. Van 1833 tot 1927 was Santa Cruz de Tenerife de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden, totdat in 1927 werd bepaald dat het op Gran Canaria gelegen Las Palmas de Gran Canaria een van de hoofdsteden van de archipel is. Sindsdien vormen zowel Santa Cruz als Las Palmas de hoofdsteden van de Canarische Eilanden.
Dankzij de passaatwind en de ligging is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen van 's winters rond 19° tot 's zomers 25°. De nachttemperaturen liggen 's winters rond 14° en 's zomers rond 21°. Hierdoor wordt Tenerife ook het eiland van de eeuwige lente genoemd.
Het eiland wordt gekenmerkt door hoge bergformaties die grofweg van het noordoosten tot aan het zuidwesten georiënteerd zijn. Aan weerskanten lopen de hellingen steil af naar zee. De noordelijke en westelijke helft van Tenerife heeft begroeide en vrij vruchtbare valleien waar tevens uitgestrekte bananenplantages voorkomen. De vallei van La Orotava staat bekend om het sterk wisselende natuurschoon. Datzelfde geldt voor het nationale natuurreservaat Las Cañadas, gelegen rondom de vulkanen Pico del Teide en Pico Viejo. Het woeste en ruige landschap van Las Cañadas heeft veel weg van dat van de maan. Tenerife heeft, op een paar uitzonderingen na, zwarte lavastranden.
Het was wel even puzzelen over waar naar toe en hoe en wat deze keer. Benny is met pensioen en we zijn niet meer aan de bouwvakvakantie gebonden. We kunnen dus gaan en staan waar en wanneer we maar willen... dachten we. We hebben nog wel wat landen op onze bucketlist staan, Noorwegen...De Grand Tour van Zwitserland... De Tour du Napoleon in Frankrijk... Cyprus... de Azoren, een Grieks eiland misschien... keuze genoeg, maar we waren wat laat met beslissen en ineens vielen er ook een aantal maanden af. Juli en augustus zijn wel écht dure/drukke maanden en hadden we eerst aan begin september gedacht, dit viel af door een cateraars wissel per 1 oktober bij Anja op het werk, waardoor september de maand van afsluiten/opstarten wordt. Ineens bleef dus alleen mei en juni nog over. Zowel de roadtrips naar Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk hebben wel een wat langere voorbereidingstijd nodig, en eigenlijk vonden we de tijd om een reis te plannen naar een voor ons onbekende plek toch ook wel wat krap. Tenerife dus! Na Roadtrips op La Palma (2019), Gran Canaria (2022), Lanzarote (2023) en Fuerteventura (2024) is dit het laatste Canarische eiland wat rechtstreeks met het vliegtuig te bereiken is. Zoals gewoonlijk hebben we de vliegtickets en de auto bij ons vaste reisbureau Tui Ridderkerk geboekt.

We vliegen met een Tui Boeing 737 Max rechtstreeks van Rotterdam/The Hague airport naar Tenerife Sud airport.

De autohuur gaat via Sunny Cars naar Thrifty Rental Cars die een kantoor op de luchthaven hebben. Het wordt een Renault Capture of gelijkwaardig.
We hebben inmiddels ook, met de altijd behulpzame Marco Polo reisgids, de route en onze overnachtingsplekken bepaald. Geel (rechtsonder) is het vliegveld. We rijden, tegen de klok in, de oranje route en de blauwe plakkers (5 in totaal) zijn de hotels waar we overnachten.

Nog 2 weken tot vertrek. Wij hebben er zin in. Leuk dat jullie weer met ons 'mee' reizen!
Tot snel! Liefs Benny & Anja
Yes!
Wat leuk dat je je reis weer met ons wil delen 😘
We kijken er weer naar uit nu nog even aftellen!
Wij hebben er ook zin in !
Over 10dagen ben ik ook op vakantie
Anja.
Ow heerlijk dat schiet al op.
Ik kijk weer naar jullie verhalen en foto's uit.
Fijne vakantie !!