Hotels

Hoi iedereen,

Nog 8 dagen voor vertrek dus tijd om te laten zien welke hotels we geboekt hebben voor deze roadtrip. 5 hotels verspreid over het eiland. Die 5 hotels vinden was nog niet zo makkelijk als dat we van te voren gedacht hadden. Eigenlijk bestaat Tenerife uit 3 toeristische clusters van veel hotels bij elkaar. Playa de las Américas/Costa Adeje in het Zuiden, Santa Cruz de Tenerife in het Noord-Oosten en Puerto de la Cruz in het Westen en dat is nou net wat we eigenlijk niet zoeken. De charme van een klein hotelletje in de middle of no-where is vele malen leuker dan een massa hotel vol met toeristen. Het werd puzzelen dus. Helaas is niet alles gelukt zoals wij dat wilden, gewoon omdat er niet overal hotels zijn, maar al met al zijn we best tevreden.

We starten op ong 10 minuten rijden vanaf Aeropuerto Tenerife Sur, in El Médano (rechts onder bij het gele zeilbootje). Het Playa Surf CBbc Hotel. We hebben een superieur kamer met balkon en zeezicht. We blijven hier 2 nachten.

Niet slecht om mee te beginnen, dachten wij.

Vanaf hier rijden we langs de kust naar het Noorden richting Santa Cruz de Tenerife of kortweg Santa Cruz. Dit is de hoofdstad van de provincie Santa Cruz de Tenerife. Samen met Las Palmas de Gran Canaria is het de gedeelde hoofdstad van de autonome gemeenschap Canarische Eilanden, die dus twee hoofdsteden heeft. Nu zijn wij geen stadsmensen dus we hebben een hotel geboekt in Las Caletillas wat links naast het rode bootje net onder Santa Cruz ligt. We verblijven ook 2 nachten in Hotel Catalonia Punta del Rey - All inclusive. Wederom een premium kamer balkon en zijzeezicht. En mochten jullie denken 'Hé, all inclusive, dat was toch niets voor jullie?' (Zie 2024 Fuerteventura Dag 11 t/m 15). Dat klopt helemaal, maar het prijsverschil tussen half pension en all-in was minimaal, dusss...

Vervolgens steken we het eiland over en verhuizen naar Puerto de la Cruz in het Westen. Voor 4 nachten hebben we een kamer met met balkon en zeezicht in het Presice Hotel Tenerife.

Na het Westen vertrekken we naar het Parque National del Teide in het binnenland. We hebben 3 nachten geboekt in Hotel Alta Montaña. Dit keer geen balkon maar een eigen terrasje.

Tot slot verhuizen we naar het drukke Zuiden van Tenerife. Hier, in Playa las Américas en Costa Adeja is het alleen maar toeristen wat je tegenkomt. We hebben een hotel geboekt in Los Christianos wat, althans dat hopen we, net even buiten de drukte ligt. Boutique Hotel H10 Big Sur - Adults only. De naam doet ons een terugdenken aan onze reizen naar de VS. Big Sur is een prachtig plekje aan de PCH/Highway 1 ergens tussen San Francisco en Los Angeles. We hebben een kamer met balkon én ...je verwacht het niet... zeezicht.

We blijven hier 6 dagen. Even lekker relaxen en misschien nog wel een excursie naar een plek waar we met de auto niet kunnen komen, zoals Masca (je kunt hier onmogelijk parkeren) en wie weet nog wel een dolfijnen tour. We gaan het zien. Niets moet en (bijna) alles mag.

Goed dit zijn de hotels voor deze roadtrip op Tenerife. Wij zijn tevreden en hebben er zin in!

Groetjes van ons!

Ada

Prachtige kamer zeg
Groetjes

Riek

Vakantie begint zeee goed. Een heerlijk groot bed om te relaxen en met een boekje op jullie prachtige balkon, misschien ook roomservice??
Een goed begin👍

Willeke

Ziet er goed uit!

Riek

Geweldige slaapkamers met prachtig uitzicht
Mag wat kosten maar dan hebben jullie er ook veel voor terug
Geniet ervan samen 😘

Ineke van Straten

Alle kamers zijn supermooi. Dat hebben jullie goed uitgezocht 👍

Nadja

Leuk Tenerife. Mooie hotels ook.

Masca is zeker aanrader. Mocht je nog tips willen ik ben al ruim 20x op Tenerife geweest dus weet wel een en ander. Ook leuk is Loro Parque, mooie dierentuin met mooie uitzichten ook.

Boottocht dolfijnen kijken, moet veel geluk hebben. Je ziet ze lang niet altijd. Maar boottocht maken is zeker moeite waard om langs bepaalde plekken te varen

Wandelen, oke is wel stukje (of deels met taxi) naar playa delft duque, duurde gedeelte van Tenerife, luxe hotels en ke kan er BNers spotten. En er zit groot hardrock hotel, heel gaaf

Bianca

Ziet er weer geweldig uit. Als dat niet genieten wordt, wat dan wel 😀

Sonja

Dat hebben jullie weer goed voor elkaar .
Ziet er prachtig uit.