Dag 1; Ridderkerk - El Médano (Tenerife)
Om half 6 loopt de wekker af. Na het ontbijt springen we onder de douche en na een bak koffie zijn we er helemaal klaar voor. De koffers hebben we gisteren al ingepakt, dus die kunnen samen met de handbagage meteen de auto in. Om 10 over 7 staan we bij Brendon voor de deur. Hij brengt ons weg, past de komende 18 dagen op de auto en haalt ons als we terugkomen ook weer op. Het is heel even druk op de weg, maar we zijn ruim op tijd op Rotterdam Airport. We droppen de koffers en dan is het tijd voor Starbucks.

Onze Tui vlucht OR1686 van vandaag staat al klaar.

We hoeven deze x niet met de bus, maar mogen lopen naar het vliegtuig. We zitten op rij 24 (er viel gisteren bij het inchecken niets te kiezen) en mogen achter instappen.

Ready for take-off!

Na 2 x koffie (Benny), 2x thee (Anja) en 2 waldcorn bollen met kaas (ieder 1) landen we een klein half uurtje vroeger dan gepland op Aeropuerto Tenerife Sur. We moeten even wachten op de koffers, maar dan kunnen we naar de balie van Herz/Thrifty om de auto die we gehuurd hebben op te halen. We krijgen, hoe toepasselijk, een Canari gele Kia mee. Morgen maken we een foto. We rijden in 10 minuten naar het Playa Surf CBbC hotel in El Médano. We worden hartelijk ontvangen en krijgen kamer 210 toegewezen. De kamer is niet groot, maar groot genoeg. We zijn hier ook maar 2 nachten, dus helemaal prima. We hebben iig een balkonnetje met uitzicht op zee.

Als we een beetje gesetteld zijn gaan we op zoek naar een supermarkt voor een jerrycan water. Achter het hotel ligt een korte boulevard die we uitlopen en waar we op een terrasje met een smoothy en een biertje proosten op deze vakantie. Salud!

We halen nog een jerrycan water en lopen dan terug naar het hotel, waar we tot het etenstijd is op ons balkonnetje gewoon even helemaal niets doen.
Om half 7 hebben we een tafeltje gereserveerd in het a la carte restaurant Hito -257- van het hotel. Benny heeft gewokte kip met groente en een sorbet, die meer op een spoom lijkt en Anja heeft een salade met tempura garnalen en een lavacakeje met ijs na. We hebben heerlijk gegeten!

Terug op onze hotelkamer kijken we Rondo op de laptop, werken we de website bij en genieten we nog even van avondzon.

Onze 1e vakantiedag zit er op. Voor straks slaap lekker en tot morgen! xx
Wat fijn dat alles lekker is gelopen en nog eerder geland dan gepland.
Leuk hotel lekker eten en drinken en uitzicht op de zee!
Geniet ervan saampjes.
Wij hebben er ook zin in ! Have Fun
Wat een relaxte start van jullie vakantie!! Ga ervan genieten!! 🫶🏻