Dag 12; Vilaflor - Los Christianos
Terug naar de kust!
Vandaag gaan we op weg naar ons 5e en laatste hotel van deze roadtrip op Tenerife. Na het ontbijt ruimen we op ons gemak de spullen op en gaan de koffers weer dicht. We hebben geen haast. We hoeven pas om 11 uur uit te checken en eigenlijk ligt het volgende hotel, als we rechtstreeks rijden, maar 23km hier vandaan. Haha, alsof wij een rechtstreekse route zullen nemen, natuurlijk niet!
We pakken de kaart uit het Marco Polo boekje van Tenerife erbij en bepalen daarmee onze route.

We zijn nu bij hotel Alta Montaña, dat is de blauwe plakker halverwege rechts op de foto. We rijden naar boven, terug richting het Parque National del Teide en gaan dan links/schuin omhoog de TF-38 op. Die volgen we tot aan Los Gigantes, waarvandaan we dan via de TF-47 en de TF-1 naar het H10 Hotel Big Sur in Los Christianos (de blauwe plakker onder op de foto) rijden. Zo zien we nog wat extra van dit eiland, is de dag weer nuttig gevuld en zijn we niet belachelijk vroeg bij ons volgende hotel. De oranje plakkers zijn trouwens de route.
We checken uit, bedanken voor de goede zorgen én het flesje rosé (dat we aan de buurtjes hebben gegeven), laden de koffers in en gaan op pad. Al snel stoppen we weer voor een viewpoint.

Volgende stop is Mirador de Las Narices del Teide met uitzicht op de Pico Viejo.

De 3000 meter hoge schoorsteen van de Pieco Viejo barstte voor het laatst met grote kracht uit in 1798.

We drinken ergens koffie en dan op naar de volgende stop.

Mirador de Los Poleos,

We laten het indrukwekkende lava landschap achter ons en vinden nog een mooi plekkie voor een bakkie koffie...

...inclusief een wel heel erg lekker stukje perziktaart!

Vanaf nu gaan we toch echt definitief de bergen uit en rechtstreeks naar de kust, waar we bij Los Gigantes weer een stop inlassen.

We eten een ijsje (stracciatella voor Benny en chocolate chip mint voor Anja) met uitzicht op de klippen die 450 meter uit de golven oprijzen.

Om half 3 checken we in bij het H10 Big Sur hotel. We krijgen een cava/jus welkomsdrankje en een polsbandje met chip, waarmee de kamer kunnen openen en verder alle deuren waar je normaal gesproken een pasje voor nodig hebt. Het uitzicht vanaf balkon is weer helemaal goed!

We hebben een koffiecorner, met koffie/thee/water en wat lekkere dingen zoals salt & vinager chips, nootjes en wat chocolade. Allemaal on the house. Er is ook een minibar, maar dat komt op de rekening. We droppen de koffers en gaan meteen maar de boulevard die voor het hotel loopt verkennen. Binnen 5 minuten hebben we al een discussie met een meneer die ons een excursie probeert aan te smeren. Hij is nota bene met een ander stel bezig als hij ons erbij wil betrekken. Hij geeft ons een folder van Masca, waar we idd nog wel interesse in hebben, maar dat hoeft niet meteen. We zijn hier net. Hij blijft maar zemelen, zeuren en aandringen tot Anja hem duidelijk maakt, dat hij 2 dingen kan doen... z'n waffel houden en misschien komen we op een later tijdstip terug of door tetteren en we komen helemaal niet meer terug. Hij kijkt maar wat ie doet, wij zijn voor nu weg! Doeiiiii!! We trekken dat soort gasten écht heel slecht. We zijn ooit, ook op Tenerife trouwens, door een gast van een restaurant achterna gezeten, die bleef ook maar mekkeren (we hadden al ergens anders een tafeltje gereserveerd). Op het moment dat ie met zijn handen aan Anja zat waren we er helemaal klaar mee. We waren al meters verder toen hij nog stond te tetteren dat we dan maar naar de 'bloody Chinese' moesten gaan. We hadden trouwens gereserveerd bij de Griek! Hahahaha.
Maar goed, we lopen de boulevard een stuk uit en ...je verwacht het niet... er zijn souvenirs winkeltjes, restaurants, nog meer restaurants en winkeltjes met souvenirs. Dit is eigenlijk zo niks voor ons. Wij zitten dus écht het liefst in de middle of nowhere. Als we teruglopen blijkt dat Benny zijn polsbandje al weer kwijt is. Dat heeft niet lang geduurd dus... Hij krijgt bij de receptie meteen een nieuwe. We zijn amper op de hotelkamer, Benny heeft net koffie/thee gemaakt als er geklopt wordt. We krijgen een welkoms berichtje en een schoteltje met 4 soesjes. Anja zegt dat ze hem wel heel erg aardig vindt. Hij moet er vreselijk om lachen en zegt zegt dat hij van haar houdt, Anja belooft dat als hij morgen weer wat lekkers komt brengen dat ze misschien ook wel van hem gaat houden. Ha! Vrienden zijn snel gemaakt hier.

Om half 7 gaan we naar het dinerbuffet en als we op de lift staan te wachten komt er een dame van het hotel aandraven met een mandje. We krijgen een doosje met 2 Lindt chocoladebollen! Holy Moly! ze weten hier echt wel hoe je je gasten moet verwennen.
We mogen Canarische wijn proeven, maar dat slaan we ff over. We zijn niet van de wijn. Het buffet is niet normaal goed. Er staan voor-, hoofd- en nagerechten in alle soorten, maten en smaken en het beste van alles; Bijna alle vlees, vis en groente wordt op bestelling vers op de bakplaat bereid. Je snapt het al, het was lekker. Bij deze een selectie van het genuttigde voedsel...

Voor vandaag is het wel weer genoeg geweest. Voor straks welterusten allemaal! xxoo
Wauw! Wat een mooie route, en wat een verwennerij daar! Genieten
Leuk elke keer die alternatieve routes. Mooi ook het verschil in landschap steeds.
Geniet nog van jullie laatste hotel.
Kan ik mij trouwens helemaal niks bij voorstellen trouwens, dat Anja zo’n opdringerige man zat is, hahaha, go Anja !
Mooie tocht door al dat lava landschap.
Zo dat hotel is ook niet mis ze weten jullie wel te verwennen.
En opdringerige mannetjes heel vervelend….
Lekker genieten nog.
Wat een mooi route prachtig
En lekker eten
Wat een prachtige foto’s!!!